مزایا و معایب پانل زیر دوشی

About the author : Marjan

زیر دوشی چیست؟ با توجه به تغییر سبک زندگی بشر و پیشرفت به سمت زندگی مدرن، تغییرات چشم گیری در طراحی خانه‌ها و فضای‌های مورد استفاده آن، صورت گرفته که حمام‌ها از این ماجرا مستثنی نیستند. 

دکوراسیون حمام به دلیل استفاده مکرر و مسئله بهداشت و سلامت به صورت ویژه مورد توجه قرارمی‌گیردبنابراین باید طراحی و تجهیزات آن به گونه‌ای باشد که علاوه بر زیبایی بخشیدن به محیط، دارای کاربردهای مورد نیاز استفاده کنندگان هم نیز باشد. به عنوان نمونه استفاده از زیردوشی در حمام هم باعث کاربردهای فراوان می‌شود و زیبای خاصی را به محیط می‌‍‌‌بخشد.

اگر شما از افرادی هستید که در خانه‌های آپارتمانی زندگی می‌کنید و به دلیل کوچک بودن منازلتان، حمام و سرویس بهداشتی شما در یک فضا قرار گرفته و این موضوع باعث شده مسائل بهداشتی در فضای حمام شما رعایت نشود و به این فکر می‌کنید که چگونه  تغییراتی در جهت  رفع این این مشکل ایجاد کنید

و به دنبال راهی مناسب برای رفع این مشکل هستید به شما توصیه میکنم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا با مطالعه دقیق مطالب گفته شده به راه حل مشکل خود پی ببرید و بتوانید انتخابی مناسب داشته باشید. و تجهیزات ایده‌آل و مناسب را پیدا و خریداری کنید.

زیر دوشی

از آنجایی که حمام و سرویس بهداشتی از قسمت‌های ویژه هر خانه‌ای به حساب می‌آیند، بنابراین دقت در انتخاب تجهیزات مورد استفاده درآنها بسیار حائز اهمیت است. یکی از تجهیزات پرکاربرد جهت رفع مشکل عدم رعایت بهداشت در فضاهای مشترک حمام و سرویس بهداشتی استفاده از زیر دوشی می‌باشد.

زیردوشی صفحه‌ای پلاستیکی با سطح صاف صیقلی، سفید رنگ و لعابی است، که برای پوشش دادن سطح زیرین دیگر تجهیزات حمام مانند کابین دوش و پنل دوش و یا شیر دوش به صورت مجزا نصب می‌شود تا از خروج آب از محل دوش جلوگیری کند.

این وسیله‌ی‌ کاربردی در طراح‌های فراوان با ابعاد و ازجنس‌های متنوع مثل ورق‌های پلیمریABS با پوششی از رزین اکریلیک، سرامیک، رزین سنگی، فایبرگلاس و معمولا به رنگ سفید ساخته می‌شوند. ابعاد و سایز زیردوشی باید با کابین دوش و دور دوشی و محل نصب زیر دوش متناسب باشد.

برای سفارش و خرید مدل مورد نظر، ابتدا فضای حمامی که در اختیار دارید را مورد بررسی قرار دهید و از میان انواع مدل‌های موجود گزینه مناسب را انتخاب کنید.

زیر دوشی مناسب فضاهای کوچک
زیردوشی مناسب فضاهای کوچک

کاربردهای زیر دوشی

زیردوشی برای خانه‌های کوچک که فضای حمام و استحمام آنها کم است از مناسب‌ترین گزینه‌های انتخابی می‌باشد.زیرا با استفاده از آن می‌توانید فضای حمام و سرویس بهداشتی را از هم جدا کرده و علاوه بر اینکه قسمت کوچکی را در برمی‌گیرد باعث رعایت مسائل بهداشتی نیز می‌شود و دکوری زیبا و شیک را برای حمام شما فراهم می‌کند.

اگر فرزند خردسال و یا افراد کهنسال دارید و هنگام استحمام آنها ترس لیز خوردن و افتادنآن‌ها را دارید می‌توانید جهت جلوگیری از این اتفاق از زیر دوشی استفاده کنید زیرا این وسیله به گونه‌ای طراحی شده که تمام آبی که در هنگام دوش استفاده میشود فقط در سطح جاری خواهد بود و در اثر ریختن و پاشیدن آب بر روی سطح آن لغزنده نمی‌شود به علاوه از پاشیده شدن آب به اطراف هم جلوگیری می‌کند.

از کاربردهای دیگر، استفاده از طرح‌ها و مدل‌های متفاوت آن در هتل‌ها، باشگاه‌ها و استخرها می‌باشد. در بعضی از بیمارستان‌های نیز به دلیل عدم تعادل بیماران و افراد پیر و کهنسال برای جلوگیری از لیز خوردن آنها از زیر دوشی استفاده می‌شود زیرا جنس‌های به کاربرد شده در سطح آن به صورتی است که لغزندگی ایجاد نمی‌کند.

مزایای استفاده از زیر دوشی

-در صورتی که فضای داخلی استحمام شما شامل سرویس بهداشتی، یا میز آرایشی و وسایل بهداشتی نیز می‌باشد به دلیل خیس شدن محیط داخلی و کف حمام بعد از دوش گرفتن تا چندین ساعت نمی‌توانید از فضای آن استفاده کنید، اما با استفاده از زیردوشی می‌توانید بلافاصله بعداز اتمام به صورت خشک از فضای حمام بهره ببرید.

زیرا استفاده از این وسیله موجب می‌شود که آب مورد استفاده برای حمام کردن فقط در قسمت زیردوشی جاری شود و به قسمت‌های دیگر و کف انتقال پیدا نکند. بنابراین به کاربردن زیردوشی امکان استفاده از محیط حمام را افزایش می‌دهد.

-استفاده از زیردوشی در جنس‌ها و طرح‌های مختلف باعث افزایش زیبایی دکوراسیون حمام می‌شود.

– لیز خوردن و لغزنده بودن کف در هنگام حمام باعث به وجودن آمدن حوادث زیادی می‌شود، به طور معمول طراحی و جنس زیر دوشی‌ها به صورتی می‌باشد که باعث کاهش لیز خوردن و افزایش ایمنی در محیط حمام می‌شود.

-استفاده از زیردوشی مناسب باعث کاهش شستشوی حمام و افزایش بهداشت می‌شود چرا که به دلیل جنس آن به راحتی و آسانی شسته و تمیز می‌شود.

-اگر در محیط حمام خود از دکوراسیون چوبی یا ام دی اف و جنس‌های دیگر استفاده کرده اید، قطعا نمی‌خواهید که در هنگام حمام کردن، آب به قسمت های مختلف دکوراسیون و دیگر تجهیزات انتقال پیدا کند و باعث آسیب به آنها شود، پس بهتر است جهت جلوگیری از انتقال رطوبت و آب به تجهیزات و بخش‌های دیگر حمام از زیردوشی استفاده کنید.

– به دلیل تنوع در طراحی و ابعاد پاسخگوی انواع نیازها می‌باشد.

معایب استفاده از زیر دوشی

-به دلیل عدم دسترسی به قسمت زیرین زیردوشی با گذشت زمان امکان جمع شدن لجن و کثیفی و سایر حشرات در زیر آن وجود دارد که باعث ایجاد بیماری می‌شود و درصورت برداشتن بعد از مدت زمان طولانی باید زمان زیادی را صرف تمیز کردن آن کرد. بنابراین درصورتی که برای تمیز کردن و ضدعفونی کرد نیاز به جابجایی داشته باشید باید از یک متخصص کمک گرفته تاشما در را بازکردن، جابجایی و نصب مجدد زیردوشی راهنمایی کند یا خود متخصص این فرآیند را انجام دهد، که این کار با پرداخت هزینه همراه می‌باشد.

انواع زیر دوشی از لحاظ محل نصب

به‌طورکلی، یکی از مواردی که می‌تواند در دسته‌ بندی زیردوشی ها مورد استفاده قرار گیرد، نحوه نصب آنهاست؛ به طوری که به 4 دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • زیر دوشی ثابت

این زیردوشی‌ ها همراه با نصب سرامیک یا کاشی حمام و سرویس بهداشتی به شکل ثابت نصب می‌شود و امکان تعویض یا تغییر در آن وجود ندارد.

  • زیر دوشی متحرک

این سبک نسبت به سایر مدل‌ها راحت‌تر بوده و می‌توان آن را در شرایط مختلف تغییر داد.

در حقیقت، در این شیوه، کاربر امکان تغییر و جابجایی آن را خواهد داشت و می‌تواند اندازه آن را با توجه به اندازه متناسب حمام انتخاب کند.

  • زیر دوشی روکار

این سبک از زیردوشی تقریبا همانند زیردوشیهای متحرک هستند که برای شرایط اضطراری و بحرانی بهترین گزینه به شمار می روند.

زمانی که شما قصد تعویض کابین دوش خود را داشته باشید، یا بخواهید به طور کلی دکوراسیون داخلی حمام را تغییر دهید، در این صورت به سراغ زیردوشی های روکار خواهید رفت و مدل متناسب با نیاز خود را انتخاب می کنید.

نکته مهم در مورد زیر دوشی روکار این است که برای اهداف مختلفی به کار برده می شوند و می توان آنها را به صورت ثابت و متحرک مورد استفاده قرار داد .

  • زیر دوشی توکار

این زیر دوشی‌ ها همانند زیر دوشی‌های ثابت هستند، با این تفاوت که در بدنه کف حمام و پایین‌تر از سطح معمولی آن به کار گرفته می‌شوند.

در این شیوه، یک عمق نسبتاً ملایم به وجود می‌آید که از انتقال آب و رطوبت به سایر قسمتهای حمام جلوگیری می‌کند .

انواع جنس زیر دوشی و کاربرد آنها

فاکتور مهم دیگری که در انتخاب زیر دوشی اهمیت دارد، جنس آنهاست که معمولاً با توجه به توانایی شرکت سازنده، ممکن است در انواع مختلفی ساخته شوند و انتخاب آنها به سلیقه مشتری و انتظاری که از آن محصول دارد بستگی دارد.

به طور کلی در سطح بازار می‌توان به محصولات زیر دسترسی داشت:

  • زیر دوشی فایبرگلاس

این زیر دوشی‌ ها از فایبرگلاس و سایر مواد کامپوزیتی ساخته می‌شوند و معمولاً پرکاربردترین نوع محسوب می‌شوند.

وزن پایین، استحکام بالا، لایه لعاب نفوذناپذیر و تنوع بالا در طرح و رنگ باعث شده است که زیر دوشی‌های فایبرگلاس از طرفداران بیشتری نسبت به سایر مدل‌ها برخوردار باشند.

  • زیر دوشی چینی

زیر دوشی‌های چینی نسبت به سایر مدل‌ها وزن بالاتری دارند و از یک لایه لعاب محکم و یکپارچه تشکیل شده‌اند.

بخاطر جنس به کار رفته در این محصولات، قیمت آنها نسبت به سایر مدل‌ها بیشتر است و معمولاً به صورت ثابت یا توکار به کار می‌روند.

در این مدل مسئله شکستن اهمیت بسیاری دارد و هنگام نصب باید به آن توجه کرد.

  • زیر دوشی لعابی

این مدل عمدتاً از فلز و ورقه‌ فولادی ساخته می‌شوند و یک لایه رنگی و نفوذ ناپذیر بر روی آنها کشیده می‌شود.

این لایه لعاب استحکام بالایی دارد و از رسیدن رطوبت به فلز جلوگیری می‌کند.

مقاومت در برابر شکستن و نداشتن انعطاف از ویژگی بارز این مدل است و مسئله خوردگی به مرور زمان و پس از شکستن لایه لعاب مهمترین مشکل این ابزارها هستند.

  • زیر دوشی پلاستیکی

اگر به دنبال یک زیر دوشی سبک و منعطف هستید و می‌خواهید در فواصل زمانی مختلف آنها را تعویض کنید، زیر دوشی‌ های پلاستیکی برای شما بهترین گزینه هستند.

این مدل بسیار ارزان قیمت است، منعطف است، لایه لعاب آن در برابر شرایط مختلف مقاومت دارد و استفاده از آن راحت است.

با وجود این همه مزایا، زیر دوشی‌ های پلاستیکی طرفداران چندانی ندارند.

  • زیر دوشی طرح سنگ

این تجهیزات از مواد کامپوزیتی و پلیمری ساخته می‌شوند و استحکام آن‌ها تقریباً همانند سنگ طبیعی است.

مزیت زیر دوشی‌ های طرح سنگ نسبت به مدل چینی، وزن پایین آنهاست و قیمت پایین‌تری دارند.

کسانی که از دکوراسیون سنتی در حمام و سرویس بهداشتی خود استفاده می‌کنند و به طرح‌های طبیعی علاقه دارند، می‌توانند استفاده کنند.

مدلها و ابعاد رایج زیر دوشی

زیردوشی در هر ابعادی که باشد دارای سه قسمت اصلی است. قسمت اول، شاسی که همان پایه و تکیه گاهی که جهت جدا کردن پانل از زمین در زیر پانل نصب می‌شود،قسمت دوم پانل  است که به دلیل داشتن مجرای خروجی آب متصل به چاه باعث خروج  آب می‌شود و قسمت سوم لبه می‌باشد که برای پوشاندن شاسی و جلوگیری از پاشیدن و ریختن آب به اطراف استفاده شده.زیردوشی‌ها براساس کاربردشان دارای ابعاد مختلف و مدل‌های متفاوت می‌باشند، از جمله این مدل‌ها زیر دوشی ثابت، متحرک، توکار و روکار را شامل می‌شود، که میتوان از هر کدام در محیط داخلی حمام و یا زیر کابین دوش و پانل دوش استفاده کرد.

زیردوشی‌ها در ابعاد و اندازه‌های متفاوت تولید و وارد بازار می‌شوند می‌توانید مدل‌ها و ابعاد زیردوشی را در تصاویر در اشکال مستطیلی، مربعی و گرد مشاهده کنید.

زیر دوشی مدل N-ST018
زیردوشی مدل N-ST018

قابلیت نصب بر روی شاسی تمام استیل

مدل: N-ST018

ابعاد: 80*80*17سانتی متر

رنگ: سفید

زیر دوشی مدل N-ST022
زیردوشی مدل N-ST022

قابلیت نصب شاسی تمام استیل

مدل:N-ST022

ابعاد:140*86*19 سانتی متر

رنگ: سفید

زیر دوشی مدل N-ST017
زیردوشی مدل N-ST017

قابلیت نصب شاسی تمام استیل

مدل:N-ST017

ابعاد:90*90*18 سانتی متر

رنگ: سفید

زیر دوشی مدل N-ST014
زیردوشی مدل N-ST014

قابلیت نصب بر روی شاسی تمام استیل

مدل: N-ST014

ابعاد:80*80*17 سانتی متر

رنگ: سفید

Leave A Comment

Related Articles